ßßß
250g mąki pszennej3 łyżki naturalnego kakaopół szklanki cukru trzcinowegopół łyżeczki proszku do pieczenia2 jajkaduży jogurt wiśniowyśrednie jabłkocukier puder do posypaniaDo miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, proszek do pieczenia i cukier.Jabłko obieramy, kroimy w kostkę. Jajka roztrzepujemy, dodajemy do suchych składników.Następnie dodajemy także jabłka i jogurt. Ucieramy, do połączenia się składników. Można pomóc sobie mikserem, jednak ja jestem za leniwa i nie chciało mi się go wyciągać.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę na ciasto ( użyłam prostokątnej, takiej troszkę większej niż standardowa keksówka) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto, równomiernie rozprowadzając je po całej foremce.Pieczemy ok. 40 minut. Po wystygnięciu kroimy, posypujemy cukrem pudrem i zjadamy. ;)
