Kolejne malutkie pączusie, tym razem z dodatkiem jogurtu owocowego. Ja akurat miałam jogurt z kawałkami wiśni. Możecie także zrobić z dodatkiem jogurtu naturalnego. Pączki usmażyłam będąc u rodziców na feriach a dzisiaj już robię powtórkę i to z podwójnej porcji tak szybko znikały.Zapraszam serdecznie :-)Składniki:- 3 jajka- 150 g jogurtu owocowego- 220 g mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 2 łyżki cukru trzcinowego- 1 łyżeczka octujabłkowego- 1 łyżka cukru z wanilią- cukier puder do posypaniaWykonanie:Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je trzepaczką, dodajemy cukier trzcinowy i cukier waniliowy oraz jogurt i ponownie mieszamy. Wsypujemy mąkę, proszek i mieszamy aż składniki się połączą. W garnku rozgrzewamy olej i łyżeczką nakładamy małymi porcjami ciasto, smażymy pączki na niewielkim ogniu, tak aby pączki w środku się usmażyły a z wierzchu zarumieniły. Jak damy za duży ogień to pączki zbyt szybko się zarumienią a w środku mogą być jeszcze surowe. Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.