Puszyste ciasto czekoladowe w towarzystwie pysznego kremu z mascarpone będzie wdzięcznym ciastem na romantyczna kolacje czy Walentynki. Na pewno skradnie nie jedno serce.Składniki:(na tortownicę o średnicy 22cm)2 jajka3 białka¾ szklanki cukruAromat waniliowySzklanka mąki pszennej¼ szklanki mąki krupczatki2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki oleju½ szklanki wody3 płaskie łyżeczki kakaoNa krem:200ml śmietany kremówki3 łyżeczki cukru pudru250g serka mascarponeodrobina różowego barwnika w proszkudo dekoracji:draże śmietankowe i truskawkoweWykonanie:1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier i aromat waniliowy oraz wodę i olej. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jajka i białka ubić na puszysta masę. Dodać do reszty składników bardzo delikatnie mieszając. Piec przez około 30 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić.2. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru odrobiną barwnika na czubku noża. Gdy kremówka będzie już ubita, ale jeszcze nie sztywna dodawać stopniowe mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch ciasta. Całość udekorować kolorowymi drażami. Podawać schłodzone.