ßßß
Ryba w zielonym sosie250 g ryby morskiej np dorszaoliwasól1 ząbek czosnkuświeże bazylia, oregano, tymianekNa dobry początek rybka. Morska pyszność w zielonym sosie. Szybka, prosta i przepyszna.Pełna smaku, pełna witamin i pełna nadziei - bo zielona.Do tego przepisu najlepiej jest użyć ryby morskiej . Na jedną porcję potrzebujemy około 150 g. Przyda nam się również odrobina oliwy, pieprz i niewielka ilość soli .Sos wymaga niewiele wprawy i jeszcze mniej wysiłku. Wszystko co musimy zrobić to posiekać garść liści bazylii, oregano i tymianku, dodać zmiażdżony lub posiekany ząbek czosnku doprawić do smaku solą i sokiem z limonki.Rybę smażymy na średnim ogniu po około 3 minut z każdej strony. Już na patelni posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i solą.Po zdjęciu z patelni zostawiamy rybę na około minutę, aby przeszła smakiem przypraw.Układamy na talerzu, dekorujemy zielonym sosem.Smacznego!