ßßß
Etapy przygotowania:Makaron gotujemy al dente w dużym garnku z osoloną wodą. W trakcie gotowania makaronu, podgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek z chili i szczyptą soli. Dodajemy podprażone orzechy, zblanszowany* szpinak i podsmażamy kolejne 2-3 minuty. Makaron odcedzamy i łączymy ze szpinakiem. Całość podgrzewamy na patelni mieszając przez 1-2 minuty, a na końcu dodajemy pokrojone kawałki awokado. Podajemy z świeżo startym parmezanem i schłodzoną lampką białego wina.Blanszowanie to rodzaj szybkiej, cieplnej obróbki żywności. Jest to sposób na to, by nie jeść surowych warzyw, a równocześnie nie tracić ich chrupkości i świeżego smaku. Blanszowanie szpinaku polega na wrzuceniu liści szpinaku na chwilę do wrzątku, po czym oblaniu ich zimną wodą – stosujemy więc zarówno bardzo wysoką, jak i bardzo niską temperaturę.Pamiętacie jeszcze o Alchemii? W czym podać białe wino?Królewski kieliszek to jest to:)
http://alchemiawnetrz.pl/szklo-francuskie/120-la-rochere-kieliszki-korona-symbolic-crew-6-szt.htmlSmacznego!:)