Wykonanie
Kolejna pyszna propozycja z bloga Pauliny .
Sałatka sycąca, dobrze się prezentująca i smaczna :)
Sałatkę podałam również z
bagietką czosnkową... :) Polecam!Potrzebujemy (2 porcje):- 2 spore garście
miksu sałat,- 1/2
papryki,- kilka
pomidorków koktajlowych,- kilka
rzodkiewek,- 1
filet z kurczaka,-
sól,-
curry,-
papryka ostra i słodka,-
zioła prowansalskie,
Sos musztardowy:- 2 łyżki
jogurtu naturalnego,-
musztarda,-
sól,-
pieprz,-
zioła prowansalskie.
Pierś z kurczaka przygotowujemy ok. 2godz. przed podaniem sałatki. Myjemy i oczyszczamy
mięso ze wszystkich włókien. Wcieramy dużą ilość przypraw:
sól,
curry,
papryka ostra i słodka oraz
zioła prowansalskie. Wkładamy
mięsko do rękawa, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st., przez ok. 20min.Przygotować sos: wszystkie składniki zmieszać ze sobą - doprawić do smaku.W międzyczasie warzywa umyć. Na talerzu ułożyć
sałatę i pokrojone warzywa. Trochę przestudzonego
kurczaka kroimy w plastry i układamy na sałacie. Polać sosem.