SKŁADNIKI:800 g pręgi wołowej z kością1 opakowanie mrożonej brukselki1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej1/4 główki białej kapusty1 duża cebula1 szklanka wody2 łyżki lubczyku2 łyżki curry1 łyżeczka chilicayennesól i pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki jak na gulasz. Włożyć od misy multicookera redmond rmc-m4502, dodać posiekaną cebulę i kapustę. Zalać wodą. Kolejno dorzucić do misy brukselkę i fasolkę. Doprawić. Dodać tez kość ze szpikiem. To właśnie z niej powstanie przepyszny i aromatyczny sos. Zamknąć urządzenie i nastawić program STEW i czas 60 minut.Pręgę można podawać do dań duszonych, pieczonych oraz smażonych. Stosuje się ją również na wywary, zupy, buliony, rosół, gulasz oraz na masy i rolady mięsne.Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego, minerałów i witamin.Mięso wołowe, które najlepiej nadaje się do gotowania i duszenia:SzyjaŁopatkaUdziecGoleńPręga ( rosół, galantyna ze względu na dużą zawartość naturalnej żelatyny)Ogon