SKŁADNIKI:500 g mięsa mielonego z indyka1 duża łyżka masła1 cebula biała1 cebula czerwona2 ząbki czosnkupęczek kopru400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego250 g podgrzybków mrożonych w całości - 5 , 99 zł - kupiłam w LIDLU3 ziarenka ziela angielskiego2 ziarenka owoców jałowca1 liść laurowyświeżo zmielony czarny pieprzsól himalajska do smakuPRZYGOTOWANIE:Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta.Do głębokiej patelnie wrzucamy masło, czekamy aż się roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy grzyby w całości. Patelnię zakrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Pod koniec dodajemy jogurt ale w temperaturze pokojowej i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.Ogromnie przepraszam za jakość zdjęć :(Moje "studio fotograficzne" ogranicza się do latarki ledowej.Kiedyś dorobię się namiotu i lamp :)