Wykonanie
Składniki:4
jajkaplaster o grubości 2 cm
sera twarogowego typu włoskiego ( na kosteczki pokroić)kilka gałązek
koperku ( siekamy)kilka gałązek
pietruszki (siekamy)6 ząbków
czosnku ( przez praskę )2 plasterki
pomidora ( każdy przekroić na pół)1/3
ogórka ( pokroić na paseczki)3 paluszki surimi ( każdy na pół)2 plasterki
sera żółtego z
chilli i
pieprzem ( na pół przekrawamy )4 plasterki ulubionej
szynki - ja dalam wędzonkę
czosnkową1
pierś z kurczaka usmażona w panierce paprykowej2 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz
Przygotowanie:Patelnia, która nadaje się do włożenia do piekarnika.
Jajka rozbijamy w osobnym naczyniu i rozbełtujemy z
solą i
peprzem. Dodajemy posiekany
koperek i
pietruszkę,
ser twarogowy i
czosnek oraz
oliwę. Mieszamy razem. Przelewamy na rozgrzana patelnię i smażymy sobie aż omlet na wpół nam się zetnie. Wtedy zdejmujemy patelnię z kuchenki, nakładamy resztę składników, kolejność nie ma znaczenia. Przekładamy patelnię z omletem i dodatkami do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni z opcją góra i doł na jakieś 15 minut. Gotowe :)


Smacznego !!!!