Wykonanie
Szaszłyki warzywno-drobiowe robi się szybko i przyjemnie. Danie jest smaczne, dietetyczne i u mnie w domu wszyscy zjadamy je przyjemnością Polecam na niedzielny obiad.

Składniki:3 podwójne
piersi z kurczaka2
żólte papryki2
czerwone cebuleMarynata:4 łyż ki
oliwy2 łyżki
octu balsamicznego2 ząbki
czosnku przeciśniętego przez praskę1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki startego
imbirukilka listków świeżego
oreganoDip
czosnkowo-
miętowy:150 ml gęstej kwaśnej
śmietany2 łyżki
majonezu3 ząbki
czosnku wyciśniętego przez praskękilka listków drobniutko pokrojonej
miętysól do smaku(wszystkie składniki ze sobą wymieszać)

Sposób przygotowania :
Kurczaka kroimy w sporą kostkę,
cebulę i
paprykę w plasterkii. Na zwilżone patyczki nadziewamy na przemian warzywa i
mięso.Wszystko smarujemy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Pieczemy przez 25 minut na grillu z termoobiegiem (w moim przypadku elektrycznym) w temperaturze 16 0°C. Z podanych proporcji wyszło mi 7 kolorowych szpadek, które podałam z dipem
czosnkowym . Smacznego :)