ßßß
Cookit - przepis na Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem
Składniki
Mięta
Papryka żółta
Feta
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
Sól
Czosnek
Wykonanie
Na grillu nie tylko
mięso
pysznie się smaży. Ja dziś polecam
żółtą paprykę
z
serem feta
i sosem
miętowym
. Delikatna
papryka
o słodkim smaku, słona
feta
, ostry i wyrazisty sos na bazie
oliwy z oliwek
,
octu balsamicznego
i świeżej
mięty
.1
żółtka papryka
100 g
sera feta
3 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżka
octu balsamicznego
szczypta
soli
2 ząbki
czosnku
garść świeżej
mięty
-
Paprykę
dokładnie myjemy i kroimy na części. Układamy na grillu na niewielkim ogniu i smażymy, do momentu w którym złapie lekki brązowy kolor.-
Fetę
kroimy w plasterki i układamy na ugrillowanej
papryce
.- W miseczce mieszamy
oliwę z oliwek
i
ocet balsamiczny
, dodajemy do nich przeciśnięte przez prasę ząbki
czosnku
i posiekaną drobno
miętę
. Wszystko odrobinę
soli
.- Gotowym sosem podlewamy wciąż ciepłe
papryki
.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/05/grillowana-papryka-z-feta-i-mietowym.html
Przepisy powiązane
Mix sałat
Sałatka z arbuza i sera fety
Roladki z pieczonej papryki faszerowane serkiem
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowo-miętowym
Przechowujemy około roku w lodowce.
Składniki powiązane (0)