ßßß Cookit - przepis na Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem

Grillowana papryka z fetą i miętowym sosem

nazwa

Wykonanie

Na grillu nie tylko mięso pysznie się smaży. Ja dziś polecam żółtą paprykę z serem feta i sosem miętowym. Delikatna papryka o słodkim smaku, słona feta, ostry i wyrazisty sos na bazie oliwy z oliwek, octu balsamicznego i świeżej mięty.
1 żółtka papryka
100 g sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
szczypta soli
2 ząbki czosnku
garść świeżej mięty
- Paprykę dokładnie myjemy i kroimy na części. Układamy na grillu na niewielkim ogniu i smażymy, do momentu w którym złapie lekki brązowy kolor.
- Fetę kroimy w plasterki i układamy na ugrillowanej papryce.
- W miseczce mieszamy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny, dodajemy do nich przeciśnięte przez prasę ząbki czosnku i posiekaną drobno miętę. Wszystko odrobinę soli.
- Gotowym sosem podlewamy wciąż ciepłe papryki.
Smacznego:)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/05/grillowana-papryka-z-feta-i-mietowym.html