ßßß
Składniki:1 cały karp 1,5 kg300 g fileta z sandacza2 duże cebule1 puszka (400 g) pomidorów pelati2 czerwone papryki1 papryczka chili1 łyżka słodkiej papryki w proszkusólgarść świeżej natki pietruszki1/2 szklanki czerwonego wytrawnego winaSposób przygotowania:Rybę umyć i oczyścić, ostrym nożem wyciąć filety a pozostałe części umieścić w garnku. Dorzucić cebulę, pomidory i papryczkę chili w całości, zalać 1.5l wody i gotować 1 godzinę.Otrzymany wywar przecedzić przez sito i przelać ponownie do garnka, cebulę przetrzeć przez sito. Dodać pomidory z puszki, pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, sól, paprykę w proszku i wino. Gotować kolejne 20 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania wrzucić pokrojonego w kawałeczki karpia i filet z sandacza, gotować przez kolejne 10 min. Na koniec wrzucić do zupy pokrojoną natkę pietruszki i podawać.
Smacznego :)