ßßß
            
        

orzechowo-bananowy krem jaglany z rabarbarowo-truskawkową galaretkąwalnut-banana millet cream with rhubarb-strawberry jellySkładniki:
4 łyżki suchej kaszy jaglanejdwa daktylekilka orzechów włoskichszklanka mleka roślinnego (tu: sojowe)dojrzały bananłyżka soku z cytrynyKaszę jaglaną ugotować na mleku wraz z daktylami i orzechami. Ostudzić, a następnie zmiksować z bananem i sokiem z cytryny. Przełożyć do dowolnego naczynia. Na to nałożyć galaretkę:3 łodygi rabarbaruok. 6 mrożonych truskawek (w sezonie świeże)łyżeczka cukru kokosowegomielona wanilia1/2 łyżeczki agaruRabarbar pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do garnuszka, dodać cukier kokosowy, wanilię oraz ok. 3 łyżki wody, dusić na średnim ogniu. Dodać mrożone truskawki. Dusić do powstania owocowego musu. Na koniec dodać agar i dokładnie wymieszać – musi się gotować chwilę. Całość przelać na wierzch kremu. Ostudzić dokładnie i wstawić na noc do lodówki lub min. 2 godz. Smacznego!Już koniec kwietnia, czasem to przerażające jak ten czas szybko mija, a z drugiej strony – już raczej się do tego przyzwyczaiłam, że nim się obrócę, kolejna godzina/dzień/tydzień mija… Czy przygnębia mnie to? Wręcz przeciwnie. Cieszę się, bo wiem, że jeszcze wiele przede mną, tyle może się wydarzyć! Spełniać marzenia. Żyć.najpierw matura.Miłej środy!