Składniki:Ciasto:skórka z cytryny1/2 szklanki cukru125 g masła2 szklanki mąki1/2 szklanki semoliny2 jajka1 łyżka proszku do pieczenia2 łyżki oliwy z oliwekok 20 migdałówSyrop:sok z cytryny1 1/2 szklanki cukru2 szklanki wodyNajpierw przygotuj syrop.Wodę przelej do garnka i dodaj cukier,zagotuj. Gotuj ok 5 minut.Dodaj sok z cytryny i zmniejsz ogień. Gotuj przez następne 15 minut.Gotowy syrop odstaw do przestudzenia.Ciasto:Mąkę przesiej do miski i dodaj semolinę,wymieszaj.W rondelku rozpuść masło. W mące zrób dołek wlej masło.Następnie dodaj jajka,cukier,skórkę z cytryny,oliwę i proszek do pieczenia.Zagnieć ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na ok 15 minut.W między czasie nastaw piekarnik na 180 C.Po upływie 15 minut z ciasta formuj średniej wielkości kulki i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Każde ciastko lekko spłaszcz a na środku ułóż migdał.Piecz przez ok 20-25 minut.Po upieczeniu ciastek,polej je zimnym syropem i odstaw na ok 5-10 minut.