Wykonanie
Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na indyjski
ser Paneer . Obiecałam również,że zamieszczę przepis jak ów
ser wykorzystać,i dzisiaj właśnie nadszedł ten moment..Paneer sandesh,to swego rodzaju zapiekanka. Możecie ją podać na śniadanie lub np deser.Składniki:250 g paneergarść
truskawek2 łyżki kremówki2 łyżeczki stevi,możecie użyć
miodu1 zielone
jabłko typu granny smithsok z 1
pomarańczy1/4 łyżki
masła3
goździki2 laski
cynamonu3 główki
kardamonugarść
płatków migdałuMasło przełóż do rondla i rozpuść. Dodaj sok z
pomarańczy i
przyprawy.Zagotuj,dodaj
jabłka. Zmniejsz ogień i przykryj pokrywką, Sok gotuj przez ok 8 minut.Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze przez chwilę do momentu aż większość soku odparuje. Zdejmij z ognia i wyjmij
przyprawy. Dodaj
truskawki i wymieszaj (kilka
truskawek zostaw na wierzch zapiekanki)Paneer rozgnieć widelcem,dodaj
śmietankę,
stevię i wymieszaj.Do naczynia żaroodpornego/kokilek przełóż
jabłka z
truskawkami,na to wyłóż paneer. Na wierzchu ułóż
truskawki i posyp
migdałami.Piecz w 220 C przez 20 minut.