Wykonanie
Pyszny,,aromatyczny i ta chrupiąca skórka mmm ^.^Nie ma nic lepszego,,przynajmniej na dzisiaj :PBędziesz potrzebować:2
jajka2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru3-4
banany rozgniecione widelcem1/2 szklanki
margaryny w temp pokojowej(lub
masła)1 łyżeczka
proszku do pieczenia3/4 szklanki
groszków czekoladowych lub drobno posiekanej
gorzkiej czekoladyPiekarnik nastawiamy na 175 stopni,blaszkę do pieczenia lekko smarujemy
masłem lub
oliwą.Do miski wrzucamy
margarynę z
cukrem i miksujemy około 3 minuty. Dodajemy
jajka i miksujemy aż się wszystko połączy. Następnie dodajemy
banany i miksujemy jeszcze przez około 2 minuty.Gdy składniki ładnie nam się połączą dodajemy
mąkę i
proszek do pieczenia. Teraz odkładamy mikser,bierzemy drewnianą łyżkę i mieszamy,dodajemy
czekoladę, i jeszcze raz wszystko mieszamy.Ciasto przekładamy do foremki i pieczemy przez około godzinę.( Do tak zwanego 'suchego patyczka')Wyjmujemy na kratkę, studzimy.Prawda,że proste :)