Wykonanie
Wilgotne,lekkie mimo dodatku
bananów,doskonałe do
mleka :)
Czekoladową nutkę stanowią
groszki czekoladowe,które z powodzeniem można zastąpić posiekaną
czekoladą.Przepis pochodzi z książeczki "Baking".
11,5 dkg
masła2 dojrzałe
banany8,5 dkg
cukru demerara2
jajka20 dkg
mąki samorosnącej1,5-2,5 dkg
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
mleka10 dkg
groszków czekoladowych lub posiekanej
czekolady w tej samej ilości
Masło,
banany,
cukier i
jajka miksuję.
Mąkę mieszam z proszkiem i
kakao i dodaję do masy,miksuję na najmniejszych obrotach,dolewam
mleko.Następnie mieszając drewnianą łyżką dosypuję
groszki czekoladowe.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.Masę wylewam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piekę ok.50 min.do suchego patyczka.Smacznego!!!