Wykonanie
1/2 szklanki
ryżuwodamigdałyrodzynkiwoda różana albo
kardamoncukiermleko 1/5L
Ryż zalewamy
wodą i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie miażdżymy
ryż ręką,odsączamy.Do garnka z grubym dnem przelewamy
mleko,zagotowujemy cały czas mieszając.Wrzucamy
ryż i gotujemy na wolnym ogniu ok 50 minut,co jakiś czas mieszając.Gdy nasz
pudding zacznie gęstnieć(tak po 20 minutach) dodajemy
cukier,jak kto lubi,do smaku. U mnie była,to jedna łyżka
cukru,mieszamy.Dodajemy
rodzynki (opcjonalnie) i mieszamy. Po około 5 minutach dodajemy posiekane
migdały, około dwie łyżki,cały czas gotujemy ;) Dodajemy kilka kropel
wody różanej lub odrobinę
kardamonu. Mieszamy i jeszcze prze chwilę gotujemy.Gotowy deser przekładamy do miseczek i posypujemy
migdałami :)