ßßß
 
            
         Ryż zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie miażdżymy ryż ręką,odsączamy.Do garnka z grubym dnem przelewamy mleko,zagotowujemy cały czas mieszając.Wrzucamy ryż i gotujemy na wolnym ogniu ok 50 minut,co jakiś czas mieszając.Gdy nasz pudding zacznie gęstnieć(tak po 20 minutach) dodajemy cukier,jak kto lubi,do smaku. U mnie była,to jedna łyżka cukru,mieszamy.Dodajemy rodzynki (opcjonalnie) i mieszamy. Po około 5 minutach dodajemy posiekane migdały, około dwie łyżki,cały czas gotujemy ;) Dodajemy kilka kropel wody różanej lub odrobinę kardamonu. Mieszamy i jeszcze prze chwilę gotujemy.Gotowy deser przekładamy do miseczek i posypujemy migdałami :)
Ryż zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie miażdżymy ryż ręką,odsączamy.Do garnka z grubym dnem przelewamy mleko,zagotowujemy cały czas mieszając.Wrzucamy ryż i gotujemy na wolnym ogniu ok 50 minut,co jakiś czas mieszając.Gdy nasz pudding zacznie gęstnieć(tak po 20 minutach) dodajemy cukier,jak kto lubi,do smaku. U mnie była,to jedna łyżka cukru,mieszamy.Dodajemy rodzynki (opcjonalnie) i mieszamy. Po około 5 minutach dodajemy posiekane migdały, około dwie łyżki,cały czas gotujemy ;) Dodajemy kilka kropel wody różanej lub odrobinę kardamonu. Mieszamy i jeszcze prze chwilę gotujemy.Gotowy deser przekładamy do miseczek i posypujemy migdałami :)
