Wykonanie

Dzisiejszy obiad był niby zwyczajny - kotlet
schabowy, duszona
marchewka i
sałata. Niby, ponieważ
schabowego przygotowałam według mojego ulubionego przepisu. Kotleciki rozbija się bardzo cienko,
przyprawia, smaruje
musztardą, kładzie plasterek
sera i składa w kopertę... i to wszystko :)Składniki:5 kotletów
schabowychmusztarda dijon5 plastrów
żółtego serasól,
pieprzPanierka:
mąka ze szczyptą
papryczki chillijajko rozmącone z odrobiną
mleka i
wegetąbułka tartaPonadto:
marchewka duszona na
maślesałata masłowa z
oliwą z oliwek,
pieprzem,
solą,
octem i dwoma surimi1. Kotlety rozbijamy bardo cienko, doprawiamy
solą i
pieprzem. Wkładamy do lodówki na ok 2 godz. Po tym czasie smarujemy je niewielką ilością
musztardy dijon, kładziemy plasterek
sera i składamy w kopertę.


2. Kotlety panierujemy w kolejności:
mąka,
jajko,
bułka tarta. Smażymy z 2 stron na złoty kolor.3. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)

