ßßß Cookit - przepis na Schabowy pod pierzynką

Schabowy pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Pomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty na tarce..
Ilość schabu dowolna..zależy od ilości osób i apetytu...
schab
mąka
jajka
bułka tarta
sól, pieprz
vegeta
majonez
cebula
ser żółty
Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić.
Usmażone kotlety posmarować majonezem, położyć zeszkloną cebulę i przykryć startym serem .Zapiec w mikrofalówce lub piekarniku, aż ser się rozpuści.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/08/1433schabowe-pod-pierzynka.html