Wykonanie
Kotlet
schabowy każdy zna i pewnie lubi. Jednak, by nie było zbyt monotonnie, można go przygotować troszkę inaczej bez większego nakładu pracy. Mi się podoba takie rozwiązanie. A Wam?
Składniki:- kotlety
schabowe,-
mąka,-
jajko,-
bułka tarta,-
sól i
pieprz do smaku,- plasterki
ananasa z puszki (tyle, ile kotletów),- plasterki
żółtego sera (tyle, ile kotletów).Sposób wykonania:Kotlety
schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy
solą i
pieprzem, po czym panierujemy w
mące, roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Kładziemy je na rozgrzanym
oleju na patelni i smażymy, aż zarumienią się z obu stron. Pod koniec smażenia, na każdym kotlecie układamy po jednym plasterku
ananasa, a na nim plaster
żółtego sera. Patelnię przykrywamy, by
ser się lekko roztopił. Podajemy jak zazwyczaj, czyli z
ziemniakami lub frytkami oraz z warzywami.
Przepis dodaję do akcji: