ßßß
 
            
         Składniki:- kotlety schabowe,- mąka,- jajko,- bułka tarta,- sól i pieprz do smaku,- plasterki ananasa z puszki (tyle, ile kotletów),- plasterki żółtego sera (tyle, ile kotletów).Sposób wykonania:Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, po czym panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kładziemy je na rozgrzanym oleju na patelni i smażymy, aż zarumienią się z obu stron. Pod koniec smażenia, na każdym kotlecie układamy po jednym plasterku ananasa, a na nim plaster żółtego sera. Patelnię przykrywamy, by ser się lekko roztopił. Podajemy jak zazwyczaj, czyli z ziemniakami lub frytkami oraz z warzywami.
Składniki:- kotlety schabowe,- mąka,- jajko,- bułka tarta,- sól i pieprz do smaku,- plasterki ananasa z puszki (tyle, ile kotletów),- plasterki żółtego sera (tyle, ile kotletów).Sposób wykonania:Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, po czym panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kładziemy je na rozgrzanym oleju na patelni i smażymy, aż zarumienią się z obu stron. Pod koniec smażenia, na każdym kotlecie układamy po jednym plasterku ananasa, a na nim plaster żółtego sera. Patelnię przykrywamy, by ser się lekko roztopił. Podajemy jak zazwyczaj, czyli z ziemniakami lub frytkami oraz z warzywami.
 Przepis dodaję do akcji:
Przepis dodaję do akcji: