Wykonanie
Szpinak nie musi być nudny! To przepis który dostałam od siostry, i tak zrobiony
szpinak jest na prawdę bardzo smaczny. Właściwie może stanowić samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego.Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do
makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam!

składniki250 g
świeżego szpinaku baby2
czerwone cebuleśmietana słodkatarty
parmezan1 lekko czerstwa
bułka pszennasól,
pieprzkmin rzymski i starta
gałka muszkatołowa opcjonalnieprzygotowanie
Szpinak opłukać, wrzucić do garnka, podgrzewać aż zwiędnie. Odcedzić. Obciąć skórkę z
bułki a miąższ pokruszyć.
Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Pod koniec smażenia można przyprawić
cebulę kminem lub
gałką muszkatołową. Do
cebuli dodać ugotowany odcedzony
szpinak, wymieszać, dolać słodką
śmietanę, dodać dużo startego
parmezanu i okruszki białej
bułki. Doprawić
solą i
pieprzem . Smacznego!uwaga: doniesiono, że bez
bułki też jest ok! No to będzie jeszcze łatwiej :)




