Wykonanie
Kolejny przepis na błyskawiczny obiad.
Ryba jest gotowa po 15 minutach, wystarczy w tym czasie ugotować np
ryż i pyszne danie możemy podawać. Dobrym dodatkiem będą guacamole np z tego przepisu.Inspiracją był przepis z tej strony
składniki500 g filet z
łososia, przekroić na 2 kawałki1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka mielonego
kminu1/4 łyżeczki
chili w proszku
Sól i
pieprzprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 210 stopni C.Natrzeć
łososia oliwą z oliwek i doprawić
kminem,
chili w proszku,
solą i
pieprzem. Umieścić
łososia, skórą do dołu na blaszce lub patelni żeliwnej. Wstawić do piekarnika.Piec aż
łosoś będzie gotowy przez około 12 do 15 minut.Podawać
łososia z
limonką i
kolendrą.