Wykonanie
Prawie rok temu, na blogu pojawił się przepis na surówkę z czerwonej
kiszonej kapusty . Dzisiaj trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną
kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno
koperkowy, więc polecam.

składniki 2 porcjeok 250 g
kapusty czerwonej kiszonej1 nieduża
czerwona cebula2- 3 łyżki posiekanego
koperkułyżka posiekanej
natki pietruszki1 łyżka
kaparów1 duży ząbek
czosnku, pokrojony w plasterki
papryka w płatkach do smaku3 -4 łyżki
oleju np kujawskiego czosnek+bazylia1 łyżka
octu balsamicznego - lub do smaku
sólpieprzprzygotowanie
Zioła i
cebulę posiekać.
Kapustę, jeżeli jest taka potrzeba, pokroić drobniej. W misce wymieszać
kapustę z
ziołami,
cebulą,
kaparami,
czosnkiem, dolać
olej,
ocet balsamiczny,
sól i
pieprz i
płatki paprykowe do smaku. Smacznego!

