Wykonanie
Kiedy za oknem upał, siedzenie w kuchni nie jest najlepszym pomysłem, zwłaszcza, ze i apetyt mniejszy. Najlepszym rozwiązaniem są chłodniki. A możliwości jest mnóstwo. Dzisiaj zachęcam do zrobienia chłodnika z
rzodkiewkami. Wyszedł pyszny, lekko pikantny. Polecam.

składnikiok 400 g
rzodkiewek ( 3 pęczki)400 g
kefiru350 g
jogurtuszczypiorekmłoda cebulka -
szczypior - pęczekłyżeczka
płatków chili2
kiszone ogórkigarść
kolendrysól,
pieprzprzygotowanie
rzodkiewki umyć, obciąć końce, zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.
Ogórki pokroić w drobną kostkę,
cebulkę w krążki,
kolendrę i
szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z
kefirem i
jogurtem, doprawić
solą,
pieprzem i
chili. Przed podaniem schłodzić. Podawać przybrane
szczypiorkiem,
rzodkiewkami i polane
oliwą. Smacznego.

