Wykonanie
Smaczna przekąska, efektowna i szybka do zrobienia. Małe słodkie papryczki sprawdziły się świetnie, ostre były również znakomite ( po upieczeniu ostrość zmalała) jednak ich wadą jest dosyć gruba skórka która raczej nie
daje się zjeść. Ale mimo tej skórki - do powtórzenia. Tak zrobione
papryki świetnie sprawdzają się również pieczone na grillu - na grill faszerowałam nieco większe podłużne zielone, i słodkie i ostre. Wyszły pyszne!

składniki6 małych papryczek (miałam 3 małe słodkie i 3
chili) lub 3 większe podłużnefarsz1 łyżka miękkiego
białego sera2 łyżki startego
cheddaragarść
kolendry1 łyżka
szczypiorkusól,
pieprzpłatki chili do posypaniaprzygotowaniePapryczki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Składniki farszu wymieszać i napełnić papryczki. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 20 -30 minut. Jeżeli pieczemy na grillu, najlepiej ułożyć
papryki na specjalnej tacy i obserwować stopień upieczenia. Smacznego!





