Wykonanie
Tym razem przepis na
jajka z
ziołami i zielonym
majonezem z
awokado.
Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z
jajkami. Do tego
majonez z
awokado i pyszna przystawka gotowa
składniki4
jajka2 - 3 łyżki posiekanych listków
świeżego estragonu1 nieduża
szalotka - drobno pokrojona2 łyżki pokrojonego
szczypioru dymki3 spore łyżki
majonezu z
awokado ( np z tego przepisu ) lub pół na pół ze zwykłym
sól,
pieprz,
papryka do smakuprzygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć
żółtka.
Pietruszkę drobno posiekać. Do miski włożyć
żółtka, dodać
estragon,
szczypior,
majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić
solą i
pieprzem, ewentualnie
papryką do smaku. Farszem napełniać połówki
jajek. Przybrać listkami
estragonu. Smacznego!Uwagi: Jeżeli nie mamy chęci robić
majonezu z
awokado, a mamy zwykły
majonez, możemy
awokado utrzeć na papkę i po prostu połączyć z
majonezem.