Wykonanie

Potrzebujemy jednego, małego, głodnego Brzdąca. Reszta robi się migiem :)Składniki na 1 patelnię o średnicy 15 cm:2
jajka, zerówki1 garść umytego i poszatkowanego
jarmużu (kupuję w Biedronce)ćwiartka dużego
pomidora, bez skóry, w kostkę1 mała,
młoda cebulka, w kostkę2 plastry
szynki dojrzewającej, w kostkę1 łyżka
serka koziego (kupuję kanapkowy w Lidlu)trochę
szczypiorulistki
czerwonej bazylii, do posypaniałyżeczka
oliwyNa rozgrzanej patelni poddusić
cebulkę i
szynkę. Kiedy będzie szklista dodać
jarmuż i
pomidory. Dusić, aż odparuje płyn.
Jajka wymieszać z
serkiem i
szczypiorem, doprawić świeżo mielonym
pieprzem i wlać na patelnię. Po minucie przenieść ją pod rozgrzaną (średni ogień) grzałkę, na najwyższą półkę piekarnika i piec około 2 minut (do ścięcia). Podać posypany listkami
bazylii.