Wykonanie

W tej wersji smakuje nam najbardziej. Z gęstym, kremowym
jogurtem, typu greckiego (zachwycamy się produktem z Biedronki) i łyżką
syropu klonowego. Czasami dodatkiem jest
serek waniliowy z Grudziądza, a czasami jest zwieńczeniem delikatnego deseru z
owocami. W jednej miseczce solidna porcja zdrowia, lekkości i chrupkości, a co najważniejsze, z biegiem czasu nie
traci na świeżości.

Składniki:300 g
miodu wielokwiatowego2 łyżki ekstraktu
waniliowego (robię ze szklanki
rumu i
trzech lasek wanilii)400 g
płatków owsianych EKO100 g
orzechów (u mnie laskowe, blanszowane
migdały, włoskie)50 g
otrębów pszennych150 g
płatków z
brązowego ryżu50 g prażonych
ziaren słonecznika50 g
siemienia lnianegoMiód rozgrzać z ekstraktem. Wymieszać z suchymi składnikami i wyłożyć na płaskiej blasze z papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach 25 minut. Ostudzić, przełożyć do dużego słoja. Można wymieszać z
żurawiną i
rodzynkami od razu po upieczeniu, a można dodawać
suszone owoce przed jedzeniem.

Tłem pierwszego zdjęcia jest magazyn KUKBUK