Wykonanie
Z góry przepraszam za jakość zdjęć w dzisiejszym
poście, lecz robione były one starym aparatem. Nie zniechęcajcie się, ponieważ ciasto bardzo ładnie się prezentuje a poza tym jest mega, mega smaczne. Typowe kremowe ciasto. Nazwała bym go jakoś egzotycznie bo zwykła masa z
kokosem jest pyszna!Składniki:masa:0,5 litra
mleka25 dag
masła1 łyżka
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennej8 łyżek
kokosu5
żółtek4-5 łyżki
cukru kryształu1
cukier waniliowypianka5
białek3/4 szklanki
cukru1 łyżeczka
żelatyny2 łyżeczki
galaretki czerwonej3 łyżki
wodydodatki1 puszka
ananasów3-4 kostki
czekoladyciemny
biszkopt upieczony dzień wcześniejWykonanie:MasaZ
mleka,
mąki,
żółtek,
cukru kryształu,
cukru waniliowego,
kokosu ugotować
budyń.
Masło utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową.Pianka
Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą
galaretkę i dobrze wymieszać.
Białka ubić z
cukrem, pod koniec dodać letnią
żelatynę z
galaretką.Przełożenie ciastaciasto - połowa masy -
owoce ananasa - pozostała część masy - pianka - starta
czekolada

Źródło:100 nowych ciast