ßßß Cookit - przepis na Pychotkaaa

Pychotkaaa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Ciasto
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki cukru pudru
12,5 dkg margaryny
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa makowa
30 dkg maku
20 dkg cukru pudru
4 jaja
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
bakalie
olejek migdałowy lub po prostu gotowa masa z puszki
Masa serowa
1 kg zmielonego sera
30 dkg cukru kryształu
8 jaj
25 dkg margaryny
1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
+ opakowanie pierniczków w czekoladzie
Wykonanie:
Z podanych składników zarobić kruche ciasto, jeśli jest za suche można dodać troszkę kwaśnej śmietany.
Mak sparzyć i zemleć, żółtka utrzeć z cukrem, dodać przygotowany mak, proszek do pieczenia, kilka kropli olejku i bakalie. Z białek ubić sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser, budyń i proszek do pieczenia. Na końcu wmieszać pianę ubitą z białek.
Przełożenie ciasta:
Ciasto kruche-masa makowa-połowa masy serowej-wyłożyć pierniczkami-druga połowa masy serowej.
Źródło:
100 nowych ciast Siostry Anastazji
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2014/03/sernik-z-pierniczkami-wg-siostry.html