Składniki:ciasto:4 jajka,3/4 szklanki cukru1 opakowanie cukru wanilinowego,150ml oleju,200ml mleka + 2 łyżki,2,5 szklanki mąki,3 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki kakaowydrylowane wiśniekrem:500 ml mleka3 łyżki mąki2 łyżki mąki ziemniaczanejcukierjajkokostka masłanasączenie:szklanka przegotowanej ostudzonej wodypolewa:tabliczka czekolady mlecznej3 łyżki margaryny lub masłaWykonanie:Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli a następnie cukrem i cukrem waniliowym. Gdy białka będą sztywne dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać olej i delikatnie mieszać łyżką. Dodać mąkę i proszek do pieczenia wolno mieszając. Pół ciasta wylać na blachę (jest to duża porcja). Do drugiej polowy ciasta dodać kakao oraz 2 łyżki mleka - całość delikatnie wymieszać i wylać na jasne ciasto. W ciasto wystarczy tylko wetknąć wiśnie i piec w 180 st przez 40 minut.Gdy ciasto ostygnie należy nawilżyć je wodą.Wszystkie mąki wsypać do dużego kubka wraz z jajkiem i cukrem. Zalać to taką ilością mleka aby swobodnie można było wszystko wymieszać dokładnie tak aby nie było grudek. Resztę mleka gotować i przygotować w taki oto sposób budyń. Po ugotowaniu ostudzić go.Gdy budyń będzie zimny zmiksować masło mikserem następnie dodawać po łyżce budyniu dalej miksując. Masę wyłożyć na ciasto.Masło lub margarynę roztopić dodając do niego czekoladę. Polewę wylać na ciasto. Uwaga! polewa nie może być gorąca.