Potrawa bardzo szybka i prosta - wystarczy wszystko pokroić i udusić. Smakuje wyśmienicie za sprawą swojej pikanterii. Porcja przygotowana prze zemnie jest przeznaczona na 4 osoby.Składniki:4 żółte papryki - pokrojone w kostkę3 duże cebule - pokrojone w kostkę2 ząbki czosnku - przeciśnięte przez praskę2 szklanki ryżupierś z kurczaka- pokrojona w kostkęnatka pietruszkisólpieprzodrobina ziół prowansalskich4 stołowe łyżki curry + 1 łyżka wsypana do gotującego się ryżuodrobina ostrej papryki w proszkuolej do smażeniaWykonanie:Cebulę i paprykę wraz z solą i pieprzem dusić przez dłuższy czas na minimalnej ilości oleju (można podlewać później wodą). Pod koniec duszenia dodać zmielony czosnek.Na osobnej patelni usmażyć piersi z kurczaka pod koniec smażenia dodać zioła prowansalskiecurry oraz pieprz, sól i paprykę w proszku, smażyć aż wszystko sobą "przejdzie".W osolonej wodzie ugotować 2 szklanki ryżu wraz z łyżką dosypanego curry. Gdy ryż będzie miękki odcedzić go na sitku i przelać zimną bieżącą wodą która powoduje że ryż się nie sklei.Ryż wyłożyć na talerz polać połączonymi ze sobą piersiami z kurczaka wraz z warzywami na koniec okraszając natką pietruszki.