Wykonanie
W lodówce zalegało
ciasto francuskie więc po chwili zastanowienia powstały łódeczki z
ciasta francuskiego, które ciekawie wyglądają i są kolejnym pomysłem na szybki obiad.
Biały ser świetnie sprawdził się do zapiekania.Składniki:

2
filety z kurczaka200 g
sera białego1 mała
papryka czerwona1
cebula2 ząbki
czosnku2 łyżki posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprzostra papryka,
zioła prowansalskiełyżka
oleju1 opakowanie
ciasta francuskiegoPrzygotowanie:Filety oczyszczamy i kroimy na małą kostkę, przyprawiamy
solą,
pieprzem oraz
ostrą papryką, a następnie podsmażamy na rozgrzanym
oleju przez chwilkę. Dokładamy
paprykę pokrojoną w kostkę,
cebule posiekaną w piórka i
czosnek przeciśnięty przez praskę, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze 5-10 minut. Odkładamy do ostygnięcia.W garnku kruszymy
biały ser, dodajemy
natkę pietruszki, podsmażone na patelni składniki, doprawiamy
solą,
pieprzem i
ziołami.
Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów, układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, sklejamy dokładnie krótsze końce każdego kawałka ciasta z obu stron i napełniamy farszem.Pieczemy w 200 stopniach przez około 15 minut.Smacznego!