Wykonanie

Dziś proste, sycące i niezwykle szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe -
kiełbaski w
sosie pomidorowym z
czerwoną fasolą. Do potrawy możemy dodać inne ulubione warzywa, na przykład
marchewkę,
paprykę lub
cukinię. Smacznego:)Polecam też przepis na zapiekankę chłopską :)4
kiełbaski (u mnie francuskie),puszka
czerwonej fasoli,
cebula,2-3 ząbki
czosnku,mały
koncentrat pomidorowy,1/3 szklanki
czerwonego wina,ok. 2/3 szklanki
wody lub
bulionu,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie lub inne ulubione
przyprawy,
natka pietruszkiKiełbaski ponacinać i usmażyć na
oliwie, odłożyć. Na patelni po kiełbaskach przesmażyć drobno posiekaną
cebulę z
czosnkiem, zalać
winem, zredukować. Dodać koncentrat i taką ilość
wody lub
bulionu, by rozrzedzić koncentrat, doprawić.
Fasolę odsączyć, dodać na patelnię razem z
kiełbaskami i dusić razem kilka minut, aż sos zgęstnieje. Podawać z
bagietką.