Pyszna, zdrowa i zawierająca mnóstwo witamin sałatka z gotowanym mięsem drobiowym i domowym sosikiem typu vinegret.- 1 kapusta pekińska- 1 podwójny filet z piersi kurczaka- 1 duża meksykańska sałatka w puszce ( kukurydza, groszek, czerwona fasola)- 1 marchew- 1 papryka ( u mnie czerwona )Sos:- 1 łyżka musztardy- 2 łyżki oliwy z oliwek- 1 łyżeczka octu- 1 łyżeczka miodu- 1 łyżka suszonego koperku ( lub świeżego)Mięso razem z marchwią gotujemy do miękkości. Najlepiej wziąć je z gotowanego np. rosołu. Następnie kroimy je w kosteczkę. Kapustę szatkujemy, paprykę kroimy w kosteczkę a pozostałe warzywa z puszki odsączamy na sicie. Wszystko razem mieszamy. Składniki sosu wlewamy do słoika, zakręcamy go i energicznie potrząsamy przez parę chwil. Polewamy bezpośrednio na porcję na talerzu.