Wykonanie
Biorę udział w konkursie na danie z
trzech składników gdzie jeden to
makaron lub
ryż, drugi
kurczak lub mielone a trzeci składnik to warzywo no i wyszło z tego coś takiego:
Ryż z
cebulą i
kurczakiem podany w
bekonowych miseczkach- 1 woreczek
brązowego ryżu- 1
filet z kurczaka- 1
cebula-
sól,
pieprz,
estragon-
olej do smażenia
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka . Filet kroimy w kosteczę i wrzucamy na gorący tłuszcz. Podsmażamy chwilę i dodajemy
cebulę, . Kiedy
cebula zbrązowieje dodajemy ugotowany
ryż,mieszamy, dodajemy
przyprawy i chwilę jeszcze podsmażamy. Układamy w
bekonowych miseczkach i posypujemy
natką do dekoracji.

Miseczki
bekonowe można zrobić układając paski
boczku parzonego w formie do mufinów , jeden na drugim i zapiec około 20 min w temp. 200C.- wyjąć włożyć w środek folię , żeby się nie odkształciło i odwracamy do góry nogami. Zostawiamy do ostudzenia.