Zachciało nam się spaghetti bolognese, ale iść do sklepu to już było za dużo dla naszego lenistwa.Nie pozostało nam nic innego jak stworzyć z tego co mieliśmy w domu mieszankę do naszego ulubionego włoskiego dania. Nie mieliśmy co prawda zielonego pieprzu, ale dodatek czarnego nie miał wpływu na efekt końcowy :)Składniki2 łyżeczki soli (w zależności od preferencji smakowych można dodać wymieszane ze sobą w proporcjach 1:1 zwykłą sól i sólselerową)1,5 łyżeczki suszonej mielonej cebuli lub suszonego szczypiorku1 czubata łyżeczka suszonego oregano1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki w płatkach1 łyżeczka granulowanego czosnku1 łyżeczka suszonej natki pietruszki1 łyżeczka suszonej bazylii1/2 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu (można zastąpić czarnym)1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu1/4 łyżeczki suszonego tymianku1/4 łyżeczki suszonej szałwiiopcjonalnie 1/4 łyżeczki majerankuopcjonalnie 1 łyżeczka suszonych pomidorów w proszkuPrzygotowanieWszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.