ßßß
200g kaszy jaglanej2 filety z kurczaka2 duże czerwone cebule1 puszka czerwonej fasoli1 puszka kukurydzy4 średniej wielkości pomidory lub puszka pomidorów krojonych5 łyżeczek koncentratu pomidorowego1 łyżeczka czerwonej papryki1 łyżeczka suszonego oregano1/2 łyżeczki czosnku1 łyżeczka chillisól, olej1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do momentu aż się zeszkli. Mięso kroimy, obsypujemy solą, papryką słodką, papryka chilli, oregano i czosnkiem, przekładamy na patelnię. Smażymy do zarumienienia.3. Dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory (w przypadku świeżych obrane i pokrojone). Podsmażamy kilka minut. Dodajemy ugotowaną kaszę, koncentrat. Podsmażamy jeszcze 2-3 minuty.


