Lubię zestawienie ciasta czekoladowego z owocami.Nie tak dawno piekłam mocno czekoladowe ciasto z czereśniami, a teraz mój wybór padł na ciasto czekoladowe z brzoskwiniami z tego bloga . Po zrobieniu nalewki zostało mi jeszcze sporo brzoskwiń, które super zdały egzamin w tym pysznym czekoladowym cieście.Ciasto jest lekko wilgotne i długo świeże, co jest niewątpliwie jego zaletą.Składniki: (u mnie foremka 20cmx20cm o wysokich brzegach)24 dag margaryny1 szklanka cukru2 szklanki mąki3 łyżki kakao4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia3-4 łyżki mlekakilka pokrojonych w kostkę brzoskwińWykonanie:Margarynę ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy kolejno po 1 jajku i ucieramy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mleko. Całość miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wrzucamy do ciasta pokrojone na małe kawałki brzoskwinie. Mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok. 50 minut (do suchego patyczka). Ja piekłam 60 minut, ponieważ moja foremka jest mała, więc ciasto było wysokie.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.