Mięciutkie, lekko wilgotne i moooocno czekoladowe.Do tego dojrzałe czereśnie.Idealny duet.Moje kubki smakowe mówią:YEEEES :)))Składniki: (u mnie forma 20x20cm z wysokim brzegiem)200 g mi ękkiego masła3 szklanki mąki1 szklanka cukru3 całe jajka100 g czekolady deserowej6 łyżek mleka2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniadodatkowo :ok 400 g wydrylowanych czereśniWykonanie:Wszystkie składniki przygotowujemy wcześniej, aby miały temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po czym studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijać i dodając po jednym jajku. Następnie porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na koniec dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Foremkę natłuścić i posypać mąką lub tartą bułką. Wyłożyć połowę masy. Na nią połowę wydrylowanych czereśni. Na czereśnie wykładamy resztę ciasta, a na nie pozostałe czereśnie. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut do suchego patyczka. (ja piekłam 65 ponieważ ciasto moje było bardzo wysokie). Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.