Składniki12 sztuk100 g czereśni + do dekoracji200 g masła150 g drobnego cukru do wypieków (lub 100 g cukru pudru)100 g czekolady deserowej + 50 g na polewę2 duże jajka200 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao125 ml mleka1 łyżka mąki ziemniaczanejPrzygotowanieMasło pokroić w kosteczkę i odstawić na pół godziny aby zmiękło. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C . Czereśnie wypestkować, pokroić na połówki.Masło utrzeć do białości z drobnym cukrem. Ciągle ubijając dodawać 100 g rozpuszczonej i ostudzonej czekolady, a na koniec stopniowo dodawać roztrzepane w oddzielnej misce jajka, cały czas ubijając.Przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do ubitej masy dodać połowę mąki i mleka, zmiksować na jednolitą masę do połączenia się składników, dodać resztę mąki i mleka i jeszcze raz zmiksować. Czereśnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do masy, wymieszać łyżką.Masę wyłożyć do 12 papilotek w formie na muffiny i piec przez ok. 20 minut. Roztopić pozostałe 50 g czekolady z łyżeczką oleju i rozsmarować ją na wierzchu babeczek. Pozostałe całe owoce przyciąć nożem na końcach i ozdobić babeczki.