Każdy mój wolny poniedziałek zarezerwowany jest tradycyjnie na ... pichcenie w kuchni. I dziś nie było inaczej, pogoda straszna - wieje i pada, więc tym bardziej miałam ochotę upiec jakieś fajne i lekkie ciasto - na dziś do kawki i na jutro do pracy.Wybór padł na ciasto jogurtowe z brzoskwiniami.Składniki:jogurt naturalny ok 350g3 jajka1 szklanka cukru1/2 szklanki oleju2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowyaromat cytrynowyWykonanie:Całe jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy kolejno jogurt, mąka, proszek do pieczenia, olej. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wychodzi dość gęste. Wylewamy bądź wykładamy je łyżką na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.Na wierzch wykładamy owoce - ja miałam akurat jedynie brzoskwinie w puszce, więc wyłożyłam dokładnie odsączone na sicie brzoskwinie.Ponieważ uwielbiam ciasta z kruszonką, całość posypałam kruszonką .Piec około 45 minut w temp.170st.Po upieczeniu ciasto wyglądało tak:a to już późniejszy etap przyjemności pieczenia czyli konsumpcja :-)