ßßß
Składniki:2 piersi z kurczaka8-10 umytych pieczarekcebula4 łyżki przecieru pomidorowegołyżka musztardyłyżka masłasól, pieprz, ostra papryka do smakujajkobułka tartaolejWykonanie:Filety z kurczaka zmielić lub zblendować.Masę wykładać porcjami na folię i formować za pomocą woreczka na kształt rozbitych kotletów.Posypać solą oraz pieprzem.Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Przesmażyć. Dodać przecier pomidorowy, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.Na kotlety nakładać farsz, zwijać roladki za pomocą woreczka lub folii.Obtoczyć w rozmąconym jajku oraz tartej bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.SmacznegoU mnie roladki w towarzystwie sałaty lodowej, ogórka, pomidorów z sosem tysiąca wysp oraz puree z ziemniaków.