Wykonanie
Schabowe Polonezy
jadłam w restauracji. Były pyszne więc postanowiłam włączyć je do menu w swoim domu. Zrobiłam z
mięsa drobiowego, które moje dzieci wolą od
schabu. Polecam wypróbować.

Składniki:2
piersi z kurczaka8-10 umytych
pieczarekcebula4 łyżki
przecieru pomidorowegołyżka
musztardyłyżka
masłasól,
pieprz,
ostra papryka do smaku
jajkobułka tartaolejWykonanie:
Filety z kurczaka zmielić lub zblendować.Masę wykładać porcjami na folię i formować za pomocą woreczka na kształt rozbitych kotletów.Posypać
solą oraz
pieprzem.Na patelni roztopić
masło, dodać pokrojoną w kostkę
cebulę oraz
pieczarki. Przesmażyć. Dodać
przecier pomidorowy,
musztardę, przyprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
papryką.Na kotlety nakładać farsz, zwijać roladki za pomocą woreczka lub folii.Obtoczyć w rozmąconym
jajku oraz
tartej bułce.Smażyć na rozgrzanym
oleju na rumiano.SmacznegoU mnie roladki w towarzystwie
sałaty lodowej,
ogórka,
pomidorów z sosem tysiąca wysp oraz puree z
ziemniaków.