Wykonanie
Ostatnio mnie tu mniej. A powód jest prosty. Wpuściłam swojego chłopca do kuchni i wiecie co...
mogę spokojnie oddać mu pałeczkę. Raczy mnie naprawdę prawdziwymi pysznościami i trochę się rozleniwiłam. Właściwie to nawet się już do tego zdążyłam przyzwyczaić. I jest fajnie:) Gdy już wpadnę do kuchni mam ochotę na pieczone
buraki. A że lubię wszelkie pasty to
buraki wylądowały właśnie w niej. Do tego
ciecierzyca i
twaróg. Pasta jest świetna jako smarowidło na
chleb ale ja zjadłam ją z
marchewkami i
ogórkami. A resztę która pozostała zabrałam ze sobą do pracy:)

Składniki:4 upieczone
buraki250-270 g
twarogu półtłustegoszklanka ugotowanej
ciecierzycysólpieprzząbek
czosnku1-2 łyżki
oliwy lub
oleju np. sezamowego/lnianego- wg uznaniaWykonanie;Do blendera wrzuć
buraczki,
ciecierzycę i
oliwę. Zmiksuj. Dodaj
sól,
pieprz i
ser. Całość wymieszaj. Swoją pastę posypałam kilkoma pokrojonymi
orzechami macadamia ale można użyć
migdałów lub
orzechów laskowych.
Orzechy można pominąć.Smacznego!