Wykonanie
W zeszłym tygodniu to ja wybyłam z domu a teraz czas na M. Weekend należy do mnie a właściwie do nas bo jesteśmy z naszym maluchem sami. Czas upływa nam bardzo kreatywnie. Mój syn jest na etapie budowania "jaskiń" i kryjówek więc powstają one wszędzie. Łącznie z tym że wczorajsza powstała na balkonie... Bywam elementem wyposażenia jaskini więc nie bardzo mam czas na gotowanie. A mówiąc szczerze to dla mnie samej nie bardzo mi się chce gotować. Dlatego wybieram najprostsze rozwiązania. Co prawda zjedzenie sałatki na obiad może nie jest najlepszym pomysłem ale naprawdę mi wystarczyła i się nią najadłam. Zmajstrowałam ją z tego co znalazłam w lodówce i okazało się to wyjątkowo pysznym połączeniem:) Jeśli macie ochotę myślę, że dobrym pomysłem będzie posypanie sałatki np.
orzechami.

Składniki:1
koper włoski100 g
sera feta2
burakikilka plastrów
szynki szwarcwaldzkiej
rukolapół łyżeczki
cukrułyżka
octu balsamicznegoolej sezamowy lub
oliwa truflowa do skropienia sałatki
olej do smażenia
sólpieprzWykonanie:
Koper przekrój na pół i pokrój w cienkie plastry. Podsmaż go na
oleju a gdy lekko zmięknie dodaj
cukier i
ocet balsamiczny. Wymieszaj.
Buraki obierz i pokrój w niewielką kostkę, wrzuć je na patelnię dodaj trochę
wody a gdy odparuje dodaj
olej. Przypraw
sola i
pieprzem. Smaż aż
buraki będą miękkie.
Rukolę rozłóż na talerzu dodaj
buraki,
koper,
ser feta pokrojony w kostkę i
szynkę (każdy plasterek przekrój na pół,
zwiń i ułóż na
sałatce).
Skrop olejem sezamowym lub
oliwą truflową.Smacznego!