Wykonanie
Składniki
Buraki średniej wielkości - 4 szt
Serek kozi kanapkowy - 1 op
Rukola - 0,5 opakowania
Oliwa - 5 łyżek
Ocet balsamiczny - 4 łyżki
Sól i
pieprz - wg uznaniaWychodzę z założenia, że
buraki najlepiej smakują pieczone, ponieważ są słodkie i soczyste :)
Buraki w całości owijamy folią aluminiową pieczemy na blaszce w 180 °C przez ok 45 minut (czas pieczenia
buraków zależny jest od ich wielkości - pamiętajcie :))Po upieczeniu trzeba
buraki oczyścić więc zdejmujemy z nich skórę i kroimy je w cienkie plastry, które od razu układamy na talerzu.Na burakach układamy
rukolę (po prostu rozrzućcie ją byle jak), jeśli chodzi o
serek po prostu wyjmijcie go łyżeczką z opakowania i również rozłóżcie go nierównomiernie na
rukoli.Całość odrobinę doprawcie
solą oraz
pieprzem, polejcie osobno
oliwą i
octem balsamicznym (możecie również użyć Balsamico - redukcji
octu balsamicznego z
miodem)
SMACZNEGO!