Za nami kolejny bardzo intensywny weekend. Ale zdecydowanie mogę napisać, że lubię to! Odpoczywać będę kiedy indziej:) Jemy szybko ale smacznie! Ostatnio doszłam do wniosku że jemy za mało ryb. Postanowiłam to zmienić. Łosoś sam w sobie jest smaczną rybą więc niewiele mu potrzeba. Ale czasem brakuje na niego pomysłu. Dziś dodałam do niego ekstra składnik czyli chrzan i wyszedł naprawdę super. Jeśli lubicie chrzan koniecznie spróbujcie!Składniki:500 g surowego łososia3 łyżki chrzanułyżka soku z cytrynyszczypta soli i pieprzułyżka domowej bułki tartejolej (u mnie ryżowy)sos cytrynowośmietanowy:pół szklanki śmietany2 łyżki soku z cytrynysólpieprzWykonywanie:Łososia pokrój w kawałki (tyle ile chcesz mieć porcji) i ułóż formie do zapiekania. Chrzan przełóż do miseczki, dodaj sok z cytryny, sól i pieprz oraz łyżeczkę oleju. Wymieszaj i rozsmaruj na łososiu. Posyp bułką tartą. Wstaw do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz przez 20 minut. Gdy łosoś się upiecze podawaj go z sosem śmietanowym. Można podać go z kuskusem lub ryżem.Smacznego!