Wykonanie
Przez to że jestem nie do końca zdrowa mam niewiele energii. Ranki są koszmarne bo czuję się fatalnie. To najgorszy moment w ciągu dnia. No i nie mam ochoty nawet na to żeby zwlec się z łóżka nie mówiąc już o tym, że miałabym robić śniadanie. Ale wiem też, że jeśli rano go nie zjem jestem wściekle głodna i kończy się na tym że zjadam co popadnie. Dlatego ostatnimi czasy królują u mnie śniadania które przygotowuję wieczorem. Tak właśnie zrobiłam też tę pastę i poszła dziś ze mną do pracy razem z
marchewką pokrojoną w słupki. Nie przepadam za
bobem ale ta pasta jest naprawdę smaczna. Idealna do tostów i warzyw właśnie.
Składniki:szklanka
bobu (miałam mrożony który ugotowałam i obrałam ze skóry)pół
awokado (obrane ze skóry)
sólpieprzłyżeczka posiekanej
miętypół łyżeczki
płatków chilipół łyżeczki kuminu2 ząbki
czosnkułyżka
soku z cytrynyoliwaWykonanie:Wszystkie składniki zmiksuj na pastę. Jeśli będzie się ciężko miksować dodaj więcej
oliwy lub
wody. Pasta ma
mieć gładka konsystencję. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku. Podawaj z tostami lub warzywami (wszystkimi na jakie macie akurat ochotę).Smacznego!