ßßß
Składniki (12 muffinek)275 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki pesto z rukoli1 jajko2 łyżki startego cheddara (lub innego sera)3/4 szklanki mleka1/3 szklanki oleju roślinnegosólpieprzsos czosnkowy:4 łyżki serka naturalnego3 ząbki czosnku (drobno pokrojonego)sólpieprzWykonanie:W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. W drugiej jajko, pesto, mleko, olej i łyżkę sera. Połącz miski i wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i napełniaj je do 3/4 wysokości. Posyp resztą sera każdą muffinkę. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni przez 30 minut. Do tzw. suchego patyczka.Składniki na sos wymieszaj w miseczce. Podawaj z muffinkami.Smacznego!