Wykonanie
Czasami wstając rano już wiem co zjem na śniadanie. Ale czasami po prostu brakuje mi pomysłu i nawet nie chce mi się kombinować. Niby
mogę zrobić kanapki z
serem i
wędliną ale...czy naprawdę mam na nie ochotę? Chyba nie do końca. Dziś kompletnie nie chciało mi się przygotowywać śniadania. Próbowałam w nie wrobić M. ale nie dał się tłumacząc, że zrobił śniadanie wczoraj. Ok to jedna z pokręconych zasady
śniadaniowo- weekendowych. Nie mam
jajek- tzn mam jedno.. więc jajecznica odpada. Ale jest
rukola. Czyli pesto. Czyli
śniadaniowe babeczki z pesto. Podałam je z najprostszym na świecie
sosem czosnkowym i były rewelacyjne. Jest
rukola- jestem uratowana:)Kilka słów o muffinach i inne przepisy znajdziecie tutaj

Składniki (12 muffinek)275 g
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki pesto z
rukoli1
jajko2 łyżki startego
cheddara (lub innego
sera)3/4 szklanki
mleka1/3 szklanki
oleju roślinnegosólpieprzsos czosnkowy:4 łyżki
serka naturalnego3 ząbki
czosnku (drobno pokrojonego)
sólpieprzWykonanie:W jednej misce wymieszaj
mąkę,
proszek do pieczenia,
sól i
pieprz. W drugiej
jajko, pesto,
mleko,
olej i łyżkę
sera. Połącz miski i wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i napełniaj je do 3/4 wysokości. Posyp resztą
sera każdą muffinkę. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni przez 30 minut. Do tzw. suchego patyczka.Składniki na sos wymieszaj w miseczce. Podawaj z muffinkami.Smacznego!